Tips - Artwave 2016

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoe maak je een PDF ?

Vaak heb je een idee voor een print of een belettering, maar beschik je niet over professionele ontwerp software zoals Adobe Illustrator of Corel Draw.

Voor snijdbare letters is een vector bestand nodig, gemaakt met een van deze pakketten.

Gelukkig zijn er meerdere oplossingen, maar ze draaien allemaal om het bestandsformaat PDF.
De letters in een pdf, zijn later meestal goed om te zetten naar vectoren ( behalve als die letters onderdeel zijn van een plaatje; zoals een geplaatst foto of ander bitmap bestand )

De meeste programma's maken geen pdf, dus daar heb je een speciaal programma voor nodig, zoals CutePdf writer, waar je een gratis versie van kan downloaden.

Dit programma zorgt ervoor dat je kan printen naar een pdf bestand; in plaats van te printen naar je echte printer op papier.
Het grote voordeel is dat dit vanuit ELK programma werkt.

Het ontstane pdf bestand kan je per e- mail versturen.
Ook handig voor online flyers en dergelijke: degene die een pdf opent kan er niet zomaar iets in veranderen, het blijft er goed uitzien ook als de ontvanger de lettertypes niet op zijn PC heeft staan. Bij drukkerijen kan je een pdf moeiteloos laten drukken.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van Open Office, een gratis te downloaden pakket, vergelijkbaar met Microsoft Office.
Open Office genereert zelf uitstekende pdf bestanden.

Als je echt met vormen en dergelijke aan de gang wilt, raad ik aan Inkscape te downloaden; dit fantastische open source programma is ook gratis en maakt vector bestanden in SVG formaat en ook PDF.

Als je nog vragen, opmerkingen of suggesties hebt, ik hoor het graag!
 
Copyright Artwave 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu